Penzioneri u Federaciji traže 13. penziju, iz Vlade ne odgovaraju, šta nakon aprila?

Vlada FBiH šuti, šta nakon aprila?

Vlada FBiH, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, premijer niti bilo ko od ministara još nisu odgovorili na zahtjeve penzionera o isplati 13. penzije. Član Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH - Mustafa Trakić, kaže kako će čekati odgovor najkasnije do kraja mjeseca aprila.

''Očekujemo odgovor o 13. penziji do kraja aprila. Mi iz Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) smo direktno uputili zahtjev na Federalno ministarstvo rada i socijalne politike zahtjev. Isto je učinjeno i iz Srednjobosanskog kantona. Potom je 20.12.2023. godine usvojeno da to bude generalni stav Saveza udruženja penzionera FBiH.

Da li je taj zaključak upućen Ministarstvu rada ispred Saveza, ne znam. To možemo znati na narednoj sjednici Upravnog odbora Saveza krajem februara. Predsjednik Upravnog odbora Saveza, ukoliko se ukaže potreba, može sazvati i vanrednu sjednicu'' kaže Trakić koji je predsjednik Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona. 

On ukazuje kako je penzionerska populacija najviše pogođena inflacijom u našoj zemlji.

''Oni u vlasti su svojim uposlenicima u federalnim ustanovama i preduzećima prije Nove godine uplatili po 1.260 KM. Sada će vjerovatno dobiti još po 1.260 KM i to može, a na naš zahtjev se šuti'' rekao je Trakić.

''Onda ćemo, ako to Savez FBiH ne uradi, mi reći svoje. Uvijek stojim iza toga, kada god smo protestirali, šta smo tražili, to smo i dobili. Kao da im je u interesu da penzioneri izađu na proteste'' govori Mustafa Trakić za Faktor.

Čitaj: Minimalna penzija u FBiH povećana za 8,35 KM, ali ni to neće dobiti svi 

Trakić naglašava da otkako je formirana nova Vlada FBiH, da premijer Nermin NIkšić nije našao za shodno da se sastane sa predstavnicima penzionera.

''To je čisti primjer koliko nas Vlada uvažava na čelu sa premijerom Nikšićem, množe nas sa nulom. Ipak, da se ne zaboravi, mi predstavljamo 440.000 penzionera! Naše članstvo broji 290.000 ljudi, ali ono što tražimo, tražimo za sve'' potcrtao je Trakić.

VijestiBiH

Primjedbe

  1. Penzioneri su na zadnjem mjestu svima

    OdgovoriIzbriši
  2. Treba organizirati protest pred zgradom Vlade

    OdgovoriIzbriši
  3. porucujem mladima da se presele u neku normalnu zemlju gdje ce mozda nekad bit cijenjeni za svoj

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro mi imamo kakvi smo

    OdgovoriIzbriši
  5. Sikter ublehašu nikšiću...Fujjj😡😡

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar