U petak svečano otvorenje Bingo City Centra na Ilidži: Evo šta nudi najmoderniji tržni centar u Sarajevu

Evo šta nudi novi Bingo tržni centar u Sarajevu

U petak će na Ilidži u Sarajevu svoja vrata otvoriti novi Bingo City Centar, treći po redu veliki format savremene Bingo trgovine. Najavljeni su brojni noviteti i sadržaji koji će oživjeti lokaciju nekadašnjeg Grand Centra Ilidža, a ekipa klixa je prva zavirila u njegovu unutrašnjost te vam donosi mali uvid kako sve izgleda.

Bivši Grand Centar Ilidža otvoren je 2009. godine i tokom godina je postao jedan od simbola ove sarajevske općine. Međutim, prošle godine on prelazi u vlasništvo kompanije Bingo, što je rezultiralo preuređenjem koncepta i transformacijom ove lokacije u savremeno mjesto za kupovinu i zabavu.

Bingo svoja vrata za posjetitelje otvara u petak (19. aprila) u 10 sati, a mi smo ga odlučili posjetiti nekoliko sati uoči otvorenja, kako bismo istražili kako teku posljednje pripreme, ali i šta sve građane ovdje očekuje.

Moderni Bingo City Centar Ilidža zauzima površinu od 26.000 kvadratnih metara te raspolaže sa 260 parking mjesta u garaži, raspoređenih tako da kupcima pruže "sve na jednom mjestu".

Prema klixu, najveći novitet u BCC Ilidža je sam market, koji je urađen u Bingo plus formatu, znatno većem u odnosu na prethodni market koji je bio u sklopu centra. Market se prostire na površini od 3.536m2, od čega je prodajna površina 2.678m2, a dizajniran je u skladu sa savremenim trendovima kako bi ugodnost boravka i kupovine u njemu bila na zavidnom nivou.

Bingovi kupci će na raspolaganju imati osam uslužnih te četiri samouslužne kase za još bržu kupovinu i usluge bez zamornog čekanja u redovima, čime će vrijeme biti ušteđeno, a odlazak u shopping puni užitak.

Asortiman je proširen i obogaćen, a osim raznovrsne prehrane, bogate ponude svježih proizvoda poput voća i povrća, mesa te ribljih specijaliteta, ovdje će se moći naći i razne druge kategorije, poput techno shopa, koji će biti smješten po samom ulazu u market.

Isto tako, fleksibilnost kupcima je omogućena i odvojenim liftovima koji direktno iz garaže vode do marketa, što će za one koji dolaze isključivo u nabavku, znatno olakšati proces dolaska i odlaska.

Nakon Bingo City Centra Tuzla i Bingo City Centra Sarajevo, Bingo City Centar Ilidža je treći po redu objekat ove vrste, namjene i formata.

Po samom ulasku u centar, a kao što se moglo i pretpostaviti, bilo je jasno da je velika pažnja pridana njegovom uređenju - funkcionalnosti, estetici i udobnosti, kako bi on bio što podobniji i privlačniji za iskustvo shoppinga.

Ukupan broj zakupaca prostora u centru trenutno je 54, a posjetitelji će, pored dugogodišnjih poslovnih partnera, moći pronaći i dosta novih brendova. Za početak, poznato je i kako će u centar uskoro "useliti" popularni Sinsay, Burger King, DexyCo, Apoteka Farmacia, dok će, prema osluškivanju želja kupaca i tržišta, stići i mnogi drugi brendovi i naknadno popuniti centar.

VijestiBiH

Primjedbe

Objavi komentar