SBiH pozvala vojsku na pripravnost i pripreme na odbranu države od prijetnji Dodika

Stranka za Bosnu i Hercegovinu pozvala Oružane snage na pripravnost

Tenzije koje guraju političari iz RS-a ugrožavaju mir u Bosni i Hercegovini, a Stranka za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) pozvala je Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH da započnu operativne pripreme za odbranu države "od prijetnje koja dolazi od rukovodstva entiteta Republika Srpska čiji predsjednik Milorad Dodik iznosi otvorene prijetnje teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH."

“Također, pozivamo sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine da prijetnje miru shvate najozbiljnije i svoje aktivnosti usmjere u pravcu adekvatnog odgovora na eskalaciju sigurnosne situacije koja je sve izvjesnija'' stoji u pozivu.

"Sve civilne strukture vlasti trebaju biti spremne u kratkom roku da se stave na raspolaganje, te pruže neophodne resurse i podršku oružanim snagama i policijskim agencijama u suzbijanju pokušaja da se država podijeli'' poručuje SBiH.

Stranka za BiH je u saopćenju pozvala i patriote Bosne i Hercegovine da se pripreme na svaki scenario:

''Svi dobronamjerni, patriotski opredijeljeni građani Bosne i Hercegovine trebaju ostati budni i spremni na svaki scenario dok se Milorad Dodik i njegova rušilačka politika ne udalje sa političke scene u našoj zemlji", saopćeno je.

Iz stranke su pozvali i OHR odnosno visokog predstavnika Christiana Smitha da iskaže podršku institucijama Bosne i Hercegovine "kako je bilo i prilikom pokušaja uspostave tzv. Hrvatske samouprave", te da o svemu navedenom informiše Vijeće sigurnosti UN-a.

Vijesti BiH

Primjedbe

  1. Utom slucaju nemoj da narod bude prazni ruku ko 92naarod treba osigurati cimecese braniri kao i oni stosu bili spremni92 onda je naro sigurniji dase brani i odbrani

    OdgovoriIzbriši
  2. Ispravno, treba na vrijeme upozoriti da narod bude spreman a ne kao zadnji put

    OdgovoriIzbriši
  3. Računajte i na mene kad i gdje

    OdgovoriIzbriši
  4. Nedo bog samo rata😭zar nie dosta krvi proliveno ali Bosnjaci trebaju biti budni netreba dase desi 92 i 95 Zivjela Bosna

    OdgovoriIzbriši
  5. Tako je. Mi smo za obranu a ne za rat

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar