Nikšić prelomio: U parlamentarnu proceduru upućujemo Izborni zakon

Premijer Vlade FBiH

Nakon sastanka državne koalicije u Istočnom Sarajevu gdje je domaćin sastanka bio Milorad Dodik, lider SDP-a i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je, prema njegovom viđenju, zaustavljen početni zamah koji je napravljen.

Rekao je da je nakon otvaranja pregovora proizveden zastoj i blokiran rad parlamenta, kao i Vijeća ministara.

"Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredijeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rješavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rješenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta", izjavio je Nermin Nikšić.

Nagovijestio je da će u narednom periodu u parlamentarnu proceduru biti upućen Izborni zakon BiH koji će biti dogovor SNSD-a, HDZ-a i Trojke.

"Dat ćemo sve od sebe da u narednom periodu ponudimo Izborni zakon u parlamentarnu proceduru kako bi izborne procedure bile rezultat dogovora lokalnih vlasti", zaključuje.

Podsjećamo, Elmedin Konaković, lider stranke Narod i Pravda, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a, te Nermin Nikšić, premijer FBiH i predsjednik SDP-a te Predrag Kojović, zastupnik Naše stranke, stigli su danas na sastanak u Istočno Sarajevo sa Miloradom Dodikom, predsjednikom bh. entiteta RS, na čiji poziv se sastanak i organizuje.

Kako je ranije najavio Dodik, očekuje da se na sastanku riješi problem zastoja u radu Doma naroda, ali i Centralne izborne komisije BiH.

Poručio je i kako će se "u još jednom pokušaju dati šansa evropskom putu BiH".

Dodik je ranije izjavio i kako je ovo zadnji pokušaj stabilizacije "prije nego što bi se to partnerstvo moglo raspasti".

VijestiBH

Primjedbe

  1. Nametnuti premijer nam svima radi o glavi

    OdgovoriIzbriši
  2. NEKA. DOCE. CICA. NA. KOLICA. SAGORICE. I. NJEGOVA. SVIJECA.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bliži se kraj političke karijere nametnutog

    OdgovoriIzbriši
  4. Svi smo znali da će to uraditi

    OdgovoriIzbriši
  5. Nametnuti ublehaš nam svima radi o glavi a penzionere množi sa nulom😡😡

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar